Plantera och odla alla säsonger

När våren börjar träda in på försommaren är det hög tid för plantering av sommarblommor. Alla butiker fylls upp av växter av alla dess slag som ska försköna balkonger, uteplatser och trädgårdar, ända in på höstkanten.

De vackra växterna vill du så klart kunna njuta utav så länge som möjligt så det finns en del saker du kan göra för att ge blomman en bra start till en längre period. Välj en kruka som är så pass rymlig att blommans rötter får tillräckligt med utrymme och framförallt kosta på blommorna en bra jord med mycket näring, oavsett om du planterar i krukan, rabatten eller i växthuset. Samma sak gäller odling av grönsaker. Att använda en bra och näringsrik jord, antingen i hink eller kruka ger en fin start tills det är dags att sås utomhus.

Vare sig det gäller plantering av blommor eller odling av grönsaker, sommar som vinter, är alla växter olika. En del växter behöver en bra start inomhus för att kunna få chans till att utveckla sig riktigt, exempelvis pumpa, squash och grönkål. De grönsaker som kan sås direkt utomhus så fort jorden värmt upp sig är exempelvis morötter och vårens primör – rädisan. Att odla grönsaker i ett trädgårdsland är inte bara roligt utan också vackert att titta på. Det krävs inget större arbete för att göra sig ett trädgårdsland. Bestäm dig för vad du vill odla, hitta en lämplig plats för både dig och växterna. Med näringsrik jord och vätska – då har du ditt egna trädgårdsland.