Inred en liten hall

Hallen kan ibland vara en utmaning när det kommer till inredningen. Speciellt om man inte har så mycket utrymme att använda sig av. Men inget utrymme är omöjligt att nyttja om man bara använder sig av lite trick på vägen. Här tittar vi på några bra tips för just små hallar.

Inred mot väggen

Så mycket som möjligt måste upp emot väggarna i en liten hall. Detta behövs till att börja med så man får utrymme att gå och ta av och på sig ytterkläderna. Som bonus kommer man även kunna få belysningen att lysa upp så mycket av hallen, vilket kan leda till att hallen känns lite större.

Välj rätt belysning

Och på tal om belysningen är det bäst att välja denna med omsorg. Spotlights och downlights kan vara ett mycket bra val och det finns lite olika varianter att välja mellan. Spotlights är lätt att rikta på de områden man verkligen behöver lite extra ljus på, som alla jackor och rockar, och downlights är bra då de inte tar upp någon synlig plats överhuvudtaget.

Inred på höjden

Att få så mycket som möjligt upp mot väggen är enklare om man använder sig av höjden. Ju mindre som faktiskt står på golvet desto lättare blir det att röra sig i hallen. Det finns till exempel skohyllor för individuella par skor man kan sätta upp på väggen som verkligen kan spara utrymme. Förvaringskorgar med väggfästen för saker som handskar, mössor och halsdukar kan också vara väldigt praktiska.

Sittplats med förvaring

Att ha åtminstone en sittplats i hallen är alltid bra. Bästa valet här är en som även har någon form av förvaring. Det finns ett flertal möbler av denna sort som är anpassade för hallen och man kan helt enkelt välja den som passar in bäst.