En bastu i trädgården

Är ni en familj som älskar att bada bastu men kanske inte får plats med en bastu i huset? Ingen fara, det går att lösa med att bygga en bastu i trädgården. När denna artikel skriv så är det vinter och vi har precis gått över till 2018. Det är läge nu att börja planera för bastubyggandet i er trädgård.

Det kan vara ganska mysigt att sitta inomhus och fundera på hur er trädgård kommer att bli med en nybyggd bastu mitt bland alla rabatter och grönska. Tänk på att inte bygga den allt för långt från huset och kanske sammanhängande med någon form av uteplats eller altan. Det finns färdiga byggsatser i olika storlekar att köpa.

Beställ den redan idag så har ni den hemma när ni väl ska påbörja bygget av er bastu. Det kan vara ett trevligt inslag på er tomt med en fristående bastu som ni kan kliva in i året om. Hur är det med bygglov kanske ni frågar er? Om bastun inte blir större än 15 kvadratmeter så räknas den som en friggebod och det behövs inte ett bygglov för denna. Kolla dock upp med er hemkommun innan ni börjar att bygga vilka regler som gäller och om det måste ansökas om bygglov.